Αραβοσιτέλαιο – η επιρροή του στο δέρμα, στα μαλλιά και στα νύχια

Το αραβοσιτέλαιο δεν θα εμπλουτίσει μόνο τη γεύση σε σος και σε σαλάτες, αλλά θα βελτιώσει την κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών. Ποιες είναι οι ιδιότητες και η καλλυντική χρήση του αραβοσιτελαίου; Ποια είναι η σύνθεσή του;

Αραβοσιτέλαιο – σύνθεση

Το αραβοσιτέλαιο είναι ένα από τα καλύτερα φυτικά έλαια που χρησιμοποιούνται στην περιποίηση. Η σύνθεσή του το ξεχωρίζει, γιατί το αραβοσιτέλαιο περιέχει συνολικά 85% ακόρεστα λιπαρά οξέα, πιο συγκεκριμένα, το λινολεϊκό (ωμέγα-6) και το ελαϊκό (ωμέγα-9). Επιπλέον, είναι μία πλούσια πηγή βιταμινών Α, C, E και της ομάδας Β.

Αραβοσιτέλαιο – καλλυντικές ιδιότητες

Το ακατέργαστο και ψυχρής-πίεσης, είναι το πιο υγιεινό αραβοσιτέλαιο που θα βρείτε. Το φυσικό προϊόν είναι πορτοκαλί ή κόκκινο και μετά από διαδικασίες καθαρισμού, αποκτά το κίτρινο χρώμα. Το αραβοσιτέλαιο ανήκει στα ξηραντικά έλαια, δηλαδή αυτά που οξειδώνονται μέσω της επαφής με φως ή με υγρασία. Άρα, για να διατηρήσει τις ιδιότητές του, για όσο το δυνατόν περισσότερο, αποθηκεύστε το σύμφωνα με τις συστάσεις, οι οποίες είναι, σε ξηρό και σκιερό μέρος. Το αραβοσιτέλαιο είναι διαθέσιμο σε καταστήματα οργανικών τροφίμων, στο Ίντερνετ, αλλά και σε σουπερμάρκετ, καθώς το λάδι προορίζεται για μαγείρεμα.

Το αραβοσιτέλαιο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και παράλληλα θρέφει αποτελεσματικά, ενυδατώνει και ενδυναμώνει. Επιπλέον, αναζωογονεί τις κατεστραμμένες κυτταρικές μεμβράνες και αναστέλλει τη γήρανση των κυττάρων.

Αραβοσιτέλαιο – καλλυντική χρήση

Χάρη στο γεγονός ότι το αραβοσιτέλαιο έχει αφθονία σε βιταμίνες, ακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτοστερόλες και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά, θα λειτουργήσει στην περιποίηση όλων των τύπων δέρματος. Οι ιδιότητές του θα εκτιμηθούν από γυναίκες που έχουν ξηρό, λιπαρό, μικτό, ώριμο και ατοπικό δέρμα. Το αραβοσιτέλαιο θα βοηθήσει στη θεραπεία της ψωρίασης, χάρη στην ισορροπία των ωμέγα-3 και των ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, τα οποία ανακουφίζουν τη δερματική φλεγμονή και λύνουν το πρόβλημα της αφυδατωμένης επιδερμίδας, που ξεφλουδίζει.

Το αραβοσιτέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπευτικό λάδι μαλλιών. Τα ενυδατωμένα μαλλιά και η ενδυναμωμένη ρίζα είναι τα ευεργετικά αποτελέσματα της συχνής χρήσης αραβοσιτελαίου. Επιπροσθέτως, το αραβοσιτέλαιο καταπολεμά το πρόβλημα της υπερβολικής απώλειας τριχών. Το έλαιο οφείλει αυτό το χαρακτηριστικό στο περιεχόμενο της βιταμίνης Κ, η οποία επιτρέπει τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου.

– Αραβοσιτέλαιο και τα αποτελέσματά του στο δέρμα

Το αραβοσιτέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξηρό και σε ενυδατωμένο δέρμα, ανάλογα με τις ανάγκες μας: παρ’ όλ’ αυτά, θα προσφέρει διεξοδική ενυδάτωση. Γι’ αυτό το λόγο, αρκεί να κάνετε μασάζ λίγες σταγόνες από το λάδι, πάνω στο δέρμα, επιλεγμένων περιοχών. Το αραβοσιτέλαιο μπορεί να τοποθετηθεί στο πρόσωπο – σε μικρή ποσότητα, έτσι ώστε να μπορεί να απορροφηθεί εύκολα. Τίποτα δεν σας εμποδίζει από τον εμπλουτισμό της κρέμας σας ή ενός ενυδατικού σώματος, με μερικές σταγόνες ελαίου, για να εντατικοποιήσετε τα αποτελέσματά τους.

Με τη βοήθεια του αραβοσιτελαίου, μπορείτε να κάνετε θεραπείες λαδιού στα μαλλιά. Για πολλές γυναίκες, η φροντίδα των μαλλιών είναι μία δυσάρεστη και ακριβή διαδικασία: απαιτεί όχι μόνο τη σωστή επιλογή καλλυντικών (τα οποία κοστίζουν πολύ), αλλά και την επιδέξια και συστηματική χρήση. Φανταστείτε ότι μπορείτε να φροντίσετε τα μαλλιά σας με διαφορετικό τρόπο, χωρίς να τα λούζετε απλά με ένα σαμπουάν και να τοποθετείτε μία ενυδατική κρέμα. Γι’ αυτό το σκοπό, τοποθετήστε λάδι στα μαλλιά. Το αραβοσιτέλαιο είναι μία καλή επιλογή. Η ποσότητα του λαδιού εξαρτάται από το μάκρος και το πάχος των τριχών σας, το βαθμό της αφυδάτωσης και την ένταση του ερεθισμού του δέρματος. Μετά από μία ώρα, πρέπει να λούσετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν, χωρίς ερεθιστικά συστατικά, όπως τα SLS και SLES. Και αυτό θα ήταν αρκετό.

Ο χρόνος που αφιερώνετε στη σωστή φροντίδα των μαλλιών είναι δυσανάλογα χαμηλός, σε σύγκριση με τα οφέλη της συχνής χρήσης λαδιού αραβοσιτελαίου στα μαλλιά:

  1. Θρέψη. Το αραβοσιτέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, που προσφέρουν ικανοποιητική φροντίδα μαλλιών και τριχωτού κεφαλής. Περιέχουν βιταμίνες A, C και Κ, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, ιώδιο και ακόρεστα λιπαρά οξέα,
  2. Αναζωογόνηση. Το αραβοσιτέλαιο ανακουφίζει τους ερεθισμούς του τριχωτού της κεφαλής, επιταχύνει την αναζωογόνηση των κυττάρων και επανορθώνει τα κατεστραμμένα μαλλιά,
  3. Ενδυνάμωση. Το αραβοσιτέλαιο ενδυναμώνει τα μαλλιά και τη ρίζα, ενώ παράλληλα μειώνει τη λέπτυνση της τρίχας και τον κίνδυνο της χημικής καταστροφής,
  4. Γενικευμένη βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών. Το αραβοσιτέλαιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και υποστηρίζει την καταπολέμηση της πιτυρίδας.

Αραβοσιτέλαιο και τα αποτελέσματά του στα νύχια

Τα νύχια πρέπει να ενυδατώνονται με αραβοσιτέλαιο, με τον ίδιο τρόπο, όπως το δέρμα και τα μαλλιά. Γι’ αυτό το σκοπό, απλώστε λίγες σταγόνες του λαδιού πάνω στην πλάκα των νυχιών και στη γύρω περιοχή των παρανυχίδων. Μπορείτε να περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί, ή ξεβγάλετε μετά από μερικά λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *