Απλά γράφοντας: το Πορόσωπο των Μαλλιών – Τι σημαίνει και πώς να το ορίσουμε;

Το πορόσωπο των μαλλιών είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μαλλιού που απεικονίζει την ικανότητα του να αποθηκεύει νερό. Η αναπνοή των μαλλιών, ορισμένοι είναι δύσκολος να οριστεί, είναι, στην ουσία, μια μελέτη του τρόπου που οι κατασκευές των μαλλιών ανταποκρίνονται στον γεωμετρισμό του νερού. Μπορείτε επίσης να το καταλάβετε ως την ικανότητα των μαλλιών να διατηρήσουν τις ιχνοστοιχειώδεις ιδιότητές του νερού. Μπορεί, επίσης, να γίνει αναφορά σε αυτό ως μια ικανότητα των μαλλιών να διατηρήσουν τη φυσική ισορροπία του νερού.

Είναι δύσκολο να οριστεί, επειδή συνδέει την επιφανειακή μορφή του μαλλιού και τη δύναμη του να διατηρήσει την ισορροπία του νερού. Τα τρεις τρόποι που μπορούν να καθοριστούν τα χαρακτηριστικά του πορωσυπού είναι η λεπτή, η μέση και η βαθιά πορωσία. Τα τρεις διαφορετικά επίπεδα ικανότητας των μαλλιών να διατηρήσουν την ισορροπία του νερού φαίνονται όπως δείχνονται παρακάτω.

1. Λεπτή Πορωσία

Οι λεπτοί επιπέδοι πορωσίας συνδέονται με ένα υψηλό επίπεδο δραστικότητας των αιμοκύτταρων του μαλλιού, των οποίων το κύρτωμα είναι υψηλής ταχύτητας. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά με λεπτή πορωσία είναι πιο εύκολα κατανεμημένα, δημιουργώντας ισορροπία μεταξύ των κυττάρων και μεταξύ των τριχωτήρων. Αυτή η ισορροπία δίνει απελευθερωμένη θέση στα μαλλιά να δεσμεύσουν εὐκολότερα νερό στις τριχές, κρατώντας τα μαλλιά εκρύα για περισσότερο χρόνο.

2. Μέση Πορωσία

Τα μαλλιά με μέση πορωσία έχουν ένα μεσαίο επίπεδο δραστικότητας των αιμοκύτταρων τους, οι οποίοι μπορούν να διατηρήσουν ένα μικρό νερό εἴτε στις τρίχες εἴτε μέσα σε αυτές. Αυτό το μεσαίο επίπεδο δημιουργεί μια ισορροπία μεταξύ των κυττάρων, διατηρώντας τα μαλλιά εξακολουθεί να δεσμεύει Μέσο Νερό με μια μεταξύ —————————————-των τριχωτήρων.

3. Βα