Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας το φθινόπωρο; Εύκολες και αποτελεσματικές μέθοδοι για τη φροντίδα μετά το καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινές ηλιοθεραπείες συχνά μας αφήνουν ανεπιθύμητα σουβενίρ – ανομοιόμορφο μαύρισμα, αποχρωματισμούς και αφυδατωμένο δέρμα. Πώς να επαναφέρετε την ομορφιά στο δέρμα; Διαβάστε παρακάτω τις καλύτερες μεθόδους θεραπείας του δέρματος για το φθινόπωρο. 

Το να νιώθουμε λίγο πεσμένοι το φθινόπωρο δεν είναι στη φαντασία μας. Ο λιγότερος ήλιος και η λιγότερη ζέστη, μειώνουν τα επίπεδα της ευημερίας μας αρκετά. Γνωρίζετε ότι το δέρμα υποφέρει και αυτό από «κατάθλιψη» το φθινόπωρο; Μετά την τρέλα των διακοπών, το δέρμα συχνά είναι αφυδατωμένο, είναι ερεθισμένο, με σημάδια αποχρωματισμών, γκρι και θαμπό. Φαίνεται σαν να χρειάζεται μία βοήθεια στην ενέργειά του. Πώς να επαναφέρεται τη ζωτικότητά του;

Φθινοπωρινή φροντίδα δέρματος

Οι πιο κρύοι μήνες είναι η τέλεια ευκαιρία για να αναζωογονήσετε το δέρμα σας, μετά την καλοκαιρινή ζέστη. Τα βράδια, έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να φροντίσουμε τον εαυτό μας, με ένα σπιτικό ΣΠΑ. Όταν ο ήλιος σταματήσει να λάμπει τόσο πολύ, μπορούμε να κάνουμε θεραπείες ομορφιάς που δεν επιτρέπονται κατά το καλοκαίρι.

Υπάρχουν δύο επιλογές για να φροντίσετε το δέρμα σας το φθινόπωρο:

  • στο-σπίτι με θεραπείες ομορφιάς;
  • με επαγγελματικές θεραπείες σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς

Βήμα 1 – απολέπιση

Μετά τις διακοπές, αξίζει να ξεκινήσετε θεραπείες απολέπισης. Μία καλή απολέπιση στο δέρμα (μπορεί να γίνει στο σπίτι και σε ινστιτούτο ομορφιάς) θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα μειώσει την ορατότητα των αποχρωματισμών, που δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης έκθεσης στον ήλιο. Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική το φθινόπωρο, γιατί βοηθάει στην επανόρθωση της ομαλότητας του δέρματος, στην απαλότητα και στο ομοιόμορφο χρώμα. Μετά το καλοκαίρι, έχουμε ένα ανομοιόμορφο μαύρισμα και ξηρό δέρμα, το οποίο είναι εύκολο να το ξεφορτωθείτε με την απολέπιση.

Βήμα 2 – αναζωογόνηση

Το δέρμα που είναι κουρασμένο από την έκθεση στον ήλιο, «φωνάζει» για τα χαμένα θρεπτικά συστατικά. Τοποθετώντας κατάλληλες μάσκες ή αναζωογονητικές θεραπείες, μπορούμε να προσφέρουμε στο δέρμα τη σωστή ποσότητα βιταμινών, μετάλλων, λιπαρών οξέων κλπ. Αυτή η διαδικασία ενδυναμώνει τις εσωτερικές δομές, αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και της όψης γενικότερα. Η ανανέωση του δέρματος το φθινόπωρο είναι ένα σημαντικό βήμα για την επανόρθωση της ομορφιάς του.

Βήμα 3 – ενυδάτωση

Τι λείπει από το δέρμα περισσότερο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές; Η ενυδάτωση φυσικά. Η ζέστη, ο καυτός ήλιος, το αλατισμένο νερό της θάλασσας – όλα αυτά συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων ενυδάτωσης. Το αποτέλεσμα είναι το δέρμα να είναι ξηρό, θαμπό, σκληρό και ερεθισμένο. Το φθινόπωρο, μία καλή κρέμα προσώπου ίσως είναι χρήσιμη, για παράδειγμα μία με υαλουρονικό οξύ ή ουρία. Μία καλή λύση είναι να υποβληθείτε σε κατάλληλες θεραπείες, οι οποίες ενυδατώνουν με ισχυρό τρόπο το δέρμα. Αξίζει να θυμάστε ότι η συντήρηση της σωστής ενυδάτωσης του δέρματος είναι σημαντική και επηρεάζει την κατάστασή του και την όψη του το χειμώνα.

Βήμα 4 – προστασία 

Η φροντίδα του δέρματος το φθινόπωρο σημαίνει δραστηριότητες που στοχεύουν στην προστασία του. Αυτό το χρονικό διάστημα αφορά την προστασία του δέρματος, όχι ενάντια του έντονου ήλιου, αλλά ενάντια του κρύου, των ανέμων, της όξινης βροχής, των τοξινών, του ξηρού αέρα σε θερμαινόμενα δωμάτια. Ένα καλό κραγιόν θα είναι χρήσιμο για την προστασία των χειλιών, καθώς δεν θα ξεραίνονται και δεν θα ξεφλουδίζουν. Επίσης τα καλλυντικά με ενυδατικά, όπως είναι τα έλαια, χάρη στα οποία το δέρμα θα είναι όμορφο και υγιές, ακόμα και το φθινόπωρο, πρέπει να είναι στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Πώς να φροντίσετε το δέρμα στο σπίτι το φθινόπωρο;

Για να πραγματοποιήσετε τον ‘φθινοπωρινό καθαρισμό’ στο δέρμα σας, δεν χρειάζεται να κανονίσετε αμέσως ακριβές θεραπείες ομορφιάς σε κάποιο ινστιτούτο. Μπορείτε να χαρίσετε στο δέρμα σας σωστή ενυδάτωση και θρέψη, με χειροποίητες μεθόδους. Ποια από αυτές είναι η πιο αποτελεσματική;

Μέθοδοι φροντίδας του δέρματος στο-σπίτι το φθινόπωρο

  • σέρουμ με βιταμίνες C ή σύμπλεγμα βιταμινών;
  • χειροποίητα scrub απολέπισης, όπως είναι το λάδι μάζι με την προσθήκη σπόρων βατόμουρου ή βρώμη;
  • φυσικά έλαια προσώπου που αποτρέπουν την απώλεια του νερού;
  • κρέμες προσώπου με υαλουρονικό οξύ ή/και πανθενόλη;
  • χαλαρωτικά και αναζωογονητικά λουτρά;
  • μία ισορροπημένη δίαιτα εμπλουτισμένη με φρούτα και λαχανικά (πηγή βιταμινών).

Ποιες θεραπείες  φροντίδας αξίζει να κάνετε το φθινόπωρο;

Όταν δεν έχουμε χρόνο να ετοιμάσουμε χειροποίητα καλλυντικά ή θέλουμε να κάνουμε πιο εντατική θεραπεία στο δέρμα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βοήθεια ενός επαγγελματία αισθητικού. Σε πολλά ινστιτούτα ομορφιάς, υπάρχουν ειδικές κατηγορίες θεραπειών που έχουν δημιουργηθεί για το φθινόπωρο και πραγματικά αξίζει να τις δοκιμάσετε για να επανορθώσετε τη ζωντάνια του δέρματος. Τι θεραπείες για το δέρμα θα λειτουργήσουν μετά το καλοκαίρι;

  • Χημικό πίλινγκ – είναι ιδανική λύση όταν τα χειροποίητα scrub είναι αδύναμα. Η διαδικασία της απολέπισης χρησιμοποιεί οξέα φρούτων, όπως το γλυκολικό ή το αμύγδαλο, τα οποία κάνουν απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, μη-μηχανικά. Το δέρμα μετά την θεραπεία είναι λείο και τέλεια καθαρισμένο.
  • Μεσοθεραπεία – μπορεί να γίνει με τη χρήση βελόνας, ή με την τεχνική microneedle (με τη βοήθεια ενός roller) ή χωρίς βελόνες. Ανεξαρτήτως τύπου, είναι η τέλεια φθινοπωρινή θεραπεία. Παραδίδει ένα σύνολο θρεπτικών συστατικών στο δέρμα και ενεργοποιεί τη διαδικασία της επανόρθωσης των κυττάρων.
  • Sonophoresis – ένας καλό τρόπος να θρέψετε εις βάθος και να ενυδατώσετε το δέρμα, εάν φοβάστε τις βελόνες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένα ειδικό προϊόν φροντίδας του δέρματος, τοποθετείται στο δέρμα, με τη χρήση υπέρηχου. Χάρη σε αυτό, ακόμα και οι ουσίες που δεν διαπερνούν συνήθως το στρώμα της επιδερμίδας, απορροφώνται.
  • Μικροδερμοαπόδοση – λειτουργεί καλά το φθινόπωρο, γιατί καθαρίζει αποτελεσματικά, αναζωογονεί και ισχυροποιεί το δέρμα. Οι ειδικές κεφαλές αφαιρούν τη σκληρή επιδερμίδα και ενεργοποιούν τις φυσικές διαδικασίες αναζωογόνησης. Τα παλιά κύτταρα του δέρματος αντικαθίστανται από καινούργια, υγιή και όμορφη επιδερμίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *