Ρετινόλη για Αρχάριους: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. ΤΟΠ 5 σέρουμ προσώπου με ρετινόλη

Στον τομέα της ομορφιάς… δεν έχουν αλλάξει πολλά. Μία παραμένει η πιο αναζωογονητική ουσία του δέρματος, η πιο ισχυρή και αυτή είναι η γνωστή ρετινόλη. Η ρετινόλη λειτουργεί τέλεια και ικανοποιεί σχεδόν το 100% όλων των γυναικών που την χρησιμοποιούν. Αναμφίβολα η ρετινόλη είναι το κλειδί για το νεανικό δέρμα. Βοηθά το δέρμα να εκτελεί τις αναζωογονητικές του διαδικασίες συνεχώς και με τέλειο τρόπο. Από τι προέρχεται η σούπερ δύναμη της ρετινόλης; Από την ικανότητά της να διεισδύει στο δέρμα, όπου ενεργοποιεί και προωθεί τους μικροσκοπικούς και πολύ σημαντικούς ινοβλάστες να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά. Οι ινοβλάστες είναι κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο, ελαστίνη και (φυσικά!) υαλουρονικό οξύ. Και όπως ξέρουμε, αυτό το τρίο χαρίζει νεανικότητα, ζωντάνια, ενυδάτωση και τελειότητα στο δέρμα μας.

Ξέρετε αρκετά για τη ρετινόλη; Γνωρίζετε όλα τα οφέλη της βιταμίνης Α; Ποια είναι η πηγή όλων αυτών των θετικών σχολίων γύρω από τη ρετινόλη; Πότε είναι η καλύτερη στιγμή να χρησιμοποιήσετε βιταμίνη Α; Γιατί η ρετινόλη είναι πιο αποτελεσματική σε σέρουμ; Και τέλος, πώς να επιλέξετε το καλύτερο σέρουμ προσώπου ρετινόλης;

Q&A: ΡΕΤΙΝΟΛΗ

1. Πότε πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης με ρετινόλη;

Πολλοί κοσμετολόγοι και δερματολόγοι, όπως ο Shani Darden, ο οποίος είναι ένας γνωστός δερματολόγος διασημοτήτων, αναφέρονται στην εξαιρετική απόδοση της ρετινόλης. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση ενός σέρουμ προσώπου ρετινόλης, όχι μόνο όταν το πρόσωπό σας έχει βαθιές ρυτίδες, αλλά και νωρίτερα. Δηλαδή, αν είστε στη δεκαετία των 30 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σέρουμ ρετινόλης, για άλλα δερματικά προβλήματα και όχι μόνο για τις ρυτίδες. Για παράδειγμα, τα προϊόντα με ρετινόλη βοηθούν στην καταπολέμηση της ακμής.

Επιπλέον, η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης μειώνεται μετά τα 25. Η ρετινόλη μπορεί να ενεργοποιήσει τη σύνθεση αυτών των δύο πρωτεϊνών, οπότε ένα τέτοιου τύπου προϊόν περιποίησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στρατηγική κατά της γήρανσης. Έχει αποδειχθεί ότι η ρετινόλη έχει αντιγηραντική δράση, επομένως είναι καλή ιδέα να τη χρησιμοποιείτε πριν γίνετε 30. Ένα είναι σίγουρο, θα πρέπει να επιλέξετε ρετινόλη όταν δείτε τις πρώτες λεπτές γραμμές να μετατρέπονται σε βαθιές ρυτίδες.

2. Πώς να ξεκινήσετε τη θεραπεία με ρετινόλη;

Πρώτον, πρέπει να γνωρίζετε ότι, λόγω των ισχυρών ιδιοτήτων απολέπισης (η ρετινόλη ενθαρρύνει τον κυτταρικό κύκλο διεργασιών), η ρετινόλη μπορεί να λειτουργήσει πιο ισχυρά απ’ όσο θα περίμενε κανείς. Γι’ αυτό λοιπόν οι ειδικοί προτείνουν να το εισάγετε σιγά σιγά στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης. Δηλαδή; Εάν το δέρμα σας δεν σας ενοχλήσει μετά την πρώτη χρήση και εάν δεν δείτε κοκκινίλες, μπορείτε να εφαρμόσετε εκ νέου και το βράδυ. Κάντε ένα διάλειμμα μετά από 2-3 μέρες και συνεχίστε τη θεραπεία αργότερα. Μετά από περίπου 2-3 βδομάδες θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη ελεύθερα κάθε βράδυ. Φυσικά και το προϊόν περιποίησης, σε συνδυασμό με το συμπύκνωμα ρετινόλης καθορίζουν τα αποτελέσματα και τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσετε για να βοηθήσετε το δέρμα σας να τη συνηθίσει. Ωστόσο να θυμάστε ότι η σταδιακή εισαγωγή της ρετινόλης στην καθημερινή περιποίηση δεν θα προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις.

3. Μπορεί η ρετινόλη να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα μου;

Μπορεί, αλλά μόνο όταν γίνεται κακή χρήση. Η ρετινόλη είναι συνώνυμο της αναζωογόνησης και αποτελεί θεραπεία για τις ρυτίδες. Επίσης θεραπεύει την ακμή και αφαιρεί τα σημάδια αποχρωματισμών, αλλά αν τη χρησιμοποιείτε το πρωί, χωρίς αντηλιακή προστασία, τότε η ρετινόλη δεν θα σας δώσει τα αποτελέσματα που αναμένετε. Με απλά λόγια, εάν δεν χρησιμοποιείτε σωστά τη ρετινόλη, το δέρμα σας μπορεί να κάνει κοκκινίλες και να εμφανίσει ερεθισμούς, μετά από έκθεση στον ήλιο.

Σήμερα υπάρχουν πολλά προϊόντα περιποίησης που κατάφεραν να «δαμάσουν» τη ρετινόλη. Η λίστα με τα σέρουμ προσώπου ρετινόλης που σας ετοίμασα περιέχει την καλύτερη και ασφαλέστερη μορφή της βιταμίνης. Χρησιμοποιήστε το πριν τον ύπνο και χρησιμοποιήστε αντηλιακό το πρωί. Εξάλλου πρέπει να τοποθετούμε αντηλιακό, ακόμα και αν δεν χρησιμοποιούμε σέρουμ ρετινόλης. Τα φίλτρα προστασίας από τον ήλιο είναι απαραίτητα για την προστασία του δέρματος μας από έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του – το φως του ήλιου.

Το σέρουμ προσώπου με τις περισσότερες θετικές κριτικές είναι το Nanoil Retinol Face Serum. Έχει αντιγηραντική, αναζωογονητική και ανυψωτική δράση, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και μειώνει τις ρυτίδες. Το σέρουμ αυτό προτείνεται για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του ώριμου που είναι θαμπό, του λείπει νεανικότητα και ζωντάνια, έχει ακμή και τα πρώτα σημάδια γήρανσης έχουν εμφανιστεί.

Το σέρουμ προσώπου Nanoil με ρετινόλη προσφέρει θεραπεία για όλες τις ηλικίες, στα είκοσι, στα τριάντα, στα σαράντα και στα πενήντα. Εφαρμόστε το όταν θέλετε να απαλλαγείτε από τις ρυτίδες και τους αποχρωματισμούς. Επιλέξτε το Nanoil Retinol Face Serum εάν θέλετε να προστατέψετε το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου σας από καυσαέρια, αιθαλομίχλη, γενικά από την αστική ρύπανση. Εάν λοιπόν ψάχνετε ένα προϊόν που θα σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε την έκκριση σμήγματος και να ενεργοποιήσετε τον ταχύτερο κύκλο των κυττάρων, επιλέξτε το Nanoil Retinol Face Serum.

το καλύτερο σέρουμ προσώπου Nanoil
Μάθετε περισσότερα: www.nanoil.gr

Το Shani Darden Retinol Reform είναι ένα ακριβό σέρουμ που πολλοί διάσημοι ισχυρίζονται ότι το χρησιμοποιούν καθημερινά. Το προτείνει ο προαναφερόμενος δερματολόγος Shani Darden και δεν μας εκπλήσσει καθόλου. Περιέχει 2,2% ρετινόλη και το σέρουμ αποτελεί μία ήπια και αναζωογονητική φόρμουλα που σβήνει τις ρυτίδες. Το σέρουμ ρετινόλης είναι επίσης σε θέση να διορθώσει τον τόνο του δέρματος, προωθεί τον κυτταρικό κύκλο εργασιών και μειώνει τα σημάδια από την ακμή. Στο Retinol Reform, η ρετινόλη συνδυάζεται με 2% γαλακτικό οξύ, άρα το σέρουμ μπορεί να φωτίσει και να λειάνει το δέρμα.

Ένα ακόμα πασίγνωστο σέρουμ προσώπου, είναι το Murad Retinol Youth Renewal Serum που υποτίθεται μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις βαθιές ρυτίδες. Αυτό το σέρουμ ρετινόλης δέχεται θετικές αξιολογήσεις από πολλούς bloggers, κυρίως επειδή χαρίζει ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα και χαρίζει νεανική λάμψη. Αυτή η ήπια και μελετημένη φόρμουλα λειτουργεί σε όλους τους τύπους δέρματος εξίσου αποτελεσματικά – ακόμα και για ευαίσθητο δέρμα. Χάρη στην τεχνολογία Retinol Tri-Active, το σέρουμ της Murad μειώνει αποτελεσματικά όλα τα σημάδια γήρανσης στο πρόσωπο. Άλλα σημαντικά θετικά στοιχεία του Retinol Youth Renewal Serum είναι η ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος. Τέλος, λόγω του υαλουρονικού οξέος που περιέχει το σέρουμ, μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα ενυδάτωσης.

Το Pixi Overnight Retinol Oil είναι ένα λάδι/σέρουμ με ρετινόλη που καταπολεμά και καθυστερεί τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Αυτό το προϊόν περιποίησης προωθεί τις διαδικασίες αναζωογόνησης του δέρματος και μειώνει τις λεπτές γραμμές, ενώ παράλληλα ενισχύει την λάμψη και χαρίζει ζωντάνια. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα σέρουμ προσώπου κατά της ξηροδερμίας και ό,τι καλύτερο για το ώριμο δέρμα, επειδή τα έλαια που περιέχει αυξάνουν τα επίπεδα ενυδάτωσης και εμποδίζουν τα μόρια του νερού να ξεφύγουν από το χόριο. Το Overnight Retinol Oil περιέχει επίσης μια σειρά πεπτιδίων και κηραμιδίων, ουσίες που χρειάζεται το δέρμα για να διατηρείται νεανικό, να παραμένει ενυδατωμένο και σφριγηλό. Η ρετινόλη σ’ αυτήν την περίπτωση συνδυάζεται με τα ακόλουθα έλαια: αμύγδαλο, ηλίανθο και χοχόμπα. Η φόρμουλα είναι εμπλουτισμένη με εκχυλίσματα λαχανικών, με αντιοξειδωτική δράση, καθώς και με βιταμίνη Ε που – όπως και η ρετινόλη – έχει αντιγηραντική δράση.

Μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες καλλυντικών σήμερα είναι αναμφίβολα η The Ordinary. Προσφέρει διάφορες μορφές ρετινόλης, μία από τις οποίες είναι και το The Ordinary Retinol 0.5% in Squalane – σέρουμ προσώπου με χαμηλή συγκέντρωση ρετινόλης, ιδανικό τόσο για αρχάριους, όσο και για νεανικό δέρμα, με σημάδια ακμής. Το σέρουμ προσώπου Retinol 0.5% in Squalane είναι ένα άνυδρο διάλυμα, ελαφρύ και διεισδύει γρήγορα στο δέρμα. Έχει ήπια αντιγηραντική δράση και ανανεώνει το δέρμα. Επιπλέον αυτό το σέρουμ μειώνει τις λεπτές γραμμές, βελτιώνει την ανθεκτικότητα και αποτρέπει τα σημάδια απ’ τον ήλιο. Το σέρουμ προσώπου της The Ordinary χαρίζει μία ευχάριστη απαλότητα στο δέρμα και σωστή ενυδάτωση. Όταν το χρησιμοποιείτε συχνά, το σέρουμ προάγει τη σφριγηλότητα και συρρικνώνει ορατά τους πόρους του δέρματος.