Πώς να Ξεφορτωθείτε Αποτελεσματικά τις Ραγάδες στο Σπίτι;

Μπορείτε να ξεφορτωθείτε τις ραγάδες στην ιδιωτικότητα του δικού σας σπιτιού; Εξαρτάται από το μέγεθος και το βαθμό των σημαδιών. Το πιο παρηγορητικό πράγμα είναι ότι οι συχνές θεραπείες στο-σπίτι κατά-των-ραγάδων μπορούν να μειώσουν την ορατότητα των αλλοιώσεων, μπορεί ακόμα και να εξαφανίσουν τα μικρά σημάδια, επουλώνοντας την επιδερμίδα. Ποιες είναι οι καλύτερες σπιτικές θεραπείες για τις ραγάδες;

Πώς & Γιατί Σχηματίζονται οι Ραγάδες;

Τι είναι οι ραγάδες; Δεν είναι σίγουρα επικίνδυνες, ωστόσο πρόκειται για αρκετά αντιαισθητικές αλλοιώσεις, οι οποίες σχηματίζονται εξαιτίας του υπερβολικού τεντώματος ή της συρρίκνωσης της επιδερμίδας. Το δέρμα δεν παράγει αρκετό κολλαγόνο, έτσι η επιδερμίδα δεν έχει αρκετό χρόνο να διαχειριστεί τις αλλαγές που συμβαίνουν: το δέρμα αρχίζει να σπάει – αντιαισθητικά, λοξά σημάδια σχηματίζονται στο σώμα. Στην αρχή, έχουν ένα κόκκινο χρώμα (καινούργιες ραγάδες). Καθώς περνούν τα χρόνια, γίνονται ανοιχτόχρωμες και εύκολα διακριτές σαν λευκές, ακανόνιστες γραμμές. Οι πιο κοινές αιτίες είναι:

  • γρήγορη ανάπτυξη κατά την εφηβεία;
  • εγκυμοσύνη;
  • ξαφνική απώλεια βάρους;
  • κάποια ορμονικά φάρμακα και τα αντισυλληπτικά;
  • όταν παχαίνει κανείς πολύ γρήγορα.

Πώς να ξεφορτωθείτε τις ραγάδες – μία σωστή διατροφή

Οι ραγάδες δεν αντέχουν τη βιταμίνη Κ και τον ψευδάργυρο. Χάρη σε μία διατροφή πλούσια σε αυτά τα συστατικά, το δέρμα θα κερδίσει πίσω την χαμένη του ζωντάνια, γρήγορα. Ο εμπλουτισμός της διατροφής με προϊόντα υψηλά σε βιταμίνη Κ και ψευδάργυρο, έχει αποτελέσματα, καθώς βοηθάει πολύ στις περιπτώσεις που οι ραγάδες, μόλις έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Η βιταμίνη Κ υπάρχει στις ντομάτες, στα λαχανικά με πράσινα φύλλα και στα γαλακτοκομικά. Ο ψευδάργυρος υπάρχει σε ξηρούς καρπούς, στα θαλασσινά, στους σπόρους της κολοκύθας και στις ρίζες.

Πώς να ξεφορτωθείτε τις ραγάδες – βούρτσισμα σώματος

Το βούρτσισμα του στεγνού δέρματος είναι ένα τέλειο μασάζ, το οποίο ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, ενώ βελτιώνει την λειτουργία ολόκληρου του σώματος. Πρέπει να το κάνετε, χρησιμοποιώντας μία ειδικά-σχεδιασμένη, με φυσικές-τρίχες βούρτσα. Πάντα να σιγουρεύεστε ότι ξεκινάτε το μασάζ από τα χαμηλότερα σημεία του σώματος (πόδια) και μετά μετακινηθείτε προς τα πάνω. Μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στις περιοχές που υπάρχουν ραγάδες – θα παρατηρήσετε ότι η ελαστικότητα του δέρματος ενισχύεται μετά από δύο εβδομάδες. Το βούρτσισμα του σώματος δεν απαιτεί πολύ χρόνο – μέχρι δέκα λεπτά από την καθημερινότητά σας. Μετά από αυτό το μασάζ, το δέρμα απορροφά τα θρεπτικά συστατικά πολύ πιο εύκολα και έτσι εντατικοποιούνται τα αποτελέσματα – τοποθετήστε μία κρέμα μείωσης της ορατότητας των ραγάδων, αμέσως μετά το μασάζ.

Πώς να ξεφορτωθείτε τις ραγάδες – φυσικά έλαια

Τα φυσικά έλαια λειτουργούν-πολύπλευρα, είναι πολύ-δυνατές ουσίες, οι οποίες αναβαθμίζουν την όψη και την ελαστικότητα του δέρματος. Χρησιμοποιήστε τα καθημερινά (όχι μόνο για μασάζ) για να εμπλουτίσετε όλων των ειδών τα ενυδατικά και τις λοσιόν, σχεδιασμένες για τη μείωση των ραγάδων. Ενισχύουν τη δομή της επιδερμίδας, προσφέρουν ελαστικότητα και προστατεύουν το δέρμα από τη δημιουργία νέων ραγάδων.

Πώς να ξεφορτωθείτε τις ραγάδες – κρέμα βούτυρο κακάο

Ετοιμάστε μισό ποτήρι βούτυρου κακάο (πρώτα απ’ όλα, λιώστε το σε ζεστό νερό), δύο κουταλάκια του γλυκού κερί μέλισσας, μία κουταλιά του γλυκού έλαιο καρπού βερίκοκου, υγρή βιταμίνη Ε και έλαιο σιταριού.

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά και κλείστε τα σε ένα ασφαλές, κατά προτίμηση σκοτεινό, δοχείο. Τοποθετήστε την κρέμα απευθείας στις ραγάδες, ακόμα και μερικές φορές την ημέρα. Είναι ότι πρέπει για μασάζ σώματος: όταν την εμπλουτίσετε με κόκκους καφέ, μπορεί να μετατραπεί σε ένα υπέροχο προϊόν απολέπισης που ενισχύει την ελαστικότητα.

Πώς να ξεφορτωθείτε τις ραγάδες – τζελ Αλόης

Ανακατέψτε ¼ ποτήρι Αλόης (κατά προτίμηση σε τζελ) με ½ ποτήρι ελαιόλαδο ή έλαιο γλυκού αμυγδάλου. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού βιταμίνη Ε και μισό κουταλάκι του γλυκού βιταμίνης Α. Τοποθετήστε το στο δέρμα, μερικές φορές μέσα στην ημέρα, κάντε απαλό μασάζ στις περιοχές που έχουν κυτταρίτιδα και ραγάδες.

Πώς να ξεφορτωθείτε τις ραγάδες – γυμναστική

Οφείλουμε το ευλύγιστο, λείο, ελαστικό δέρμα κυρίως στην φυσική κατάσταση, άρα προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα ή – εάν είστε πολυάσχολοι- αφιερώστε 15 λεπτά καθημερινά στο να κάνετε διατάσεις και ασκήσεις που ενεργοποιούν το δέρμα και τα κύτταρα του σώματος. Οι Pilates είναι μία τέλεια επιλογή, καθώς χαρίζουν στο σώμα αρμονία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *