Χρήσεις Ομορφιάς Βοτάνων – Πώς Λειτουργούν & Τι Οφέλη Θα Έχει Το Δέρμα Σας;

Υπάρχει κάτι παραπάνω στις καλλυντικές χρήσεις των βοτάνων, πέρα από το να τα πίνουμε σε τσάι ή να τα χρησιμοποιούμε για καθαρισμό προσώπου και πλύσιμο μαλλιών. Οι υδροσόλες βοτάνων και τα έλαια, όπως και οι ενεργές ουσίες που εξάγονται από αυτά τα φυτά, έχουν τεράστια δυναμική ενδυνάμωσης. Τι οφείλουμε στα βότανα και τι πλεονεκτήματα ομορφιάς κερδίζουμε;

Βότανα στην Φροντίδα της Επιδερμίδας – Γιατί είναι τόσο αποτελεσματικά

Μικροσκοπικά, πράσινα φυτά που μοιάζουν να είναι κάτι συνηθισμένο – τίποτα δεν αποκαλύπτει την τεράστια αντιοξειδωτική, επουλωτική και αναζωογονητική δυναμική, που είναι κρυμμένη μέσα τους. Πράγματι, τα βότανα έχουν καλύτερα αποτελέσματα, συγκριτικά με πολλές τεχνητές ουσίες. Τι περιέχουν τα βότανα που ξεπερνούν τις ουσίες, που είναι κατασκευασμένες σε εργαστήρια;

  • Φλαβονοειδή σε βότανα είναι μεταξύ των πιο πολύτιμων ενισχυτικών-ομορφιάς συστατικών. Τα βότανα είναι γεμάτα με φλαβονοειδή, τα οποία σώζουν το δέρμα: έχουν την ικανότητα να απορροφούν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου UVA και UVB, λειτουργούν ως αποτελεσματικό αντηλιακό, ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος, ισχυροποιούν το δέρμα και και διαχειρίζονται τις χημικές ρίζες με ευκολία, οι οποίες καταστρέφουν το δέρμα.
  • Σαπωνίνες σε βότανα, δημιουργούν μία ομάδα αντιφλεγμονωδών και αντι-διογκωτικών ενώσεων. Οι σαπωνίνες βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς – το δέρμα εφοδιάζεται με επαρκές οξυγόνο και αποκτά ένα υγιές χρώμα. Άλλο ένα πλεονέκτημα, επικεντρώνεται στη μείωση της επιφανειακής τάσης του νερού και αυξάνει τη διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης – το αποτέλεσμα είναι ότι τα ενεργά συστατικά των κρεμών και των τζελ εισχωρούν εύκολα στο δέρμα.
  • Φυτοθρόνες – πρόκειται για μία σημαντική ανακάλυψη στην κοσμετολογία, γιατί βελτιώνουν αποτελεσματικά την κατάσταση του δέρματος, ενεργοποιούν την επανόρθωσή του και υποστηρίζουν τις διαδικασίες που είναι υπεύθυνες για την ανανέωση της επιδερμίδας. Οι φυτοθρόνες εντατικοποιούν την παραγωγή υαλουρονικού οξέως, άρα εξασφαλίζουν την σωστή ενυδάτωση και ενισχύουν την ελαστικότητα και τη ζωντάνια του δέρματος .

Ποια βότανα έχουν τα καλύτερα οφέλη για την ομορφιά;

Βασιλικός (ocimum basilicum)

Το λάδι βασιλικού είναι το δυνατότερο και το πιο συνηθισμένο συστατικό σε κρέμες σώματος, ενυδατικά και αφρόλουτρα. Είναι πλούσιο σε τερπένια που απολυμαίνουν το δέρμα, αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή ταννίνη, τις ήδη-αναφερθείσες σαπωνίνες, φλαβονοειδή, βιταμίνες A, C, K, και ενισχυτικά μέταλλα δέρματος και μαλλιών – σίδηρο, ασβέστιο και μαγγάνιο. Το τσάι βασιλικού είναι τέλειο για πλύσιμο των μαλλιών.

Εστραγκόν (artemisia dracunculus)

Το αιθέριο έλαιο εστραγκόν είναι ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα προϊόντα ομορφιάς, που παράγονται από εστραγκόν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρωματοθεραπευτικά κεραμικά για κερί αλλά και ως συστατικό σε κρέμες, σέρουμ ή μάσκες μαλλιών. Το εστραγκόν είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και ταννίνες: κομμένες και ραμμένες για λιπαρά δέρματα και για τη φροντίδα των μαλλιών: καταπολεμά τα βακτήρια και τους μύκητες, απολυμαίνει το δέρμα και μειώνει την έκκριση σμήγματος.

Κόλιανδρος (coriandrum sativum)

Ο κόλιανδρος και το έλαιο κόλιανδρου είναι ιδανικά για θεραπεία μαλλιών – αποτρέπει την απώλεια τριχών, ενισχύει τη ρίζα και ενδυναμώνει την εμφάνιση των λεπτών και θαμπών τριχών. Ο κόλιανδρος είναι πλούσια πηγή μετάλλων (κάλιο, ασβέστιο, σίδηρος, μαγγάνιο, μαγνήσιο), περιέχει βιταμίνες A, C και Κ, β-καροτένιο και το αναντικατάστατο για τη φροντίδα του δέρματος και των μαλλιών – φολικό οξύ.

Μαϊντανός (carum petroselinum)

είναι η πηγή των λεγόμενων βιταμινών της νεότητας – C, E, A – φυσικά αντιοξειδωτικά που καθυστερούν τις παθολογικές διαδικασίες γήρανσης. Ο μαϊντανός έχει πολλά φλαβονοειδή, ενυδατώνει και φωτίζει το δέρμα, ανακουφίζει χάρη στη μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης, ενώ θρέφει και αναζωογονεί, γιατί περιέχει πολλά μέταλλα (σίδηρος, μαγγάνιο, ασβέστιο).

Τσουκνίδα (urtica dioica)

Αυτό το φυτό είναι γνωστό εδώ και αιώνες και θεωρείται πολύ καλή θεραπεία για την πιτυρίδα και τα λιπαρά, βαριά μαλλιά. Η τσουκνίδα καταπολεμά αποτελεσματικά την υπερβολική δημιουργία σμήγματος, ενώ το έλαιο τσουκνίδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα νύχια, γιατί τα θρέφει και τα δυναμώνει. Η τσουκνίδα περιέχει τεράστιες ποσότητες βιταμινών και μετάλλων, άρα μπορείτε να το χαρακτηρίσετε ως ‘η πολυβιταμίνη μεταξύ των βοτάνων’. Καθαρίζει και χαλαρώνει το δέρμα, αποτρέπει την λιπαρότητα και θρέφει.

Εκουίζετο (equisetum arvense)

Όχι μόνο ενισχύει τα μαλλιά και τα νύχια, αλλά αποτελεί ιδανικό συνδυασμό με conditioners και σαμπουάν μαλλιών, που περιέχουν τσουκνίδα, ενώ σας βοηθά να νιώσετε καλύτερα – πίνοντας τσάι εκουίζετο και τα λουτρά εμπλουτισμένα με εκουίζετο βοηθούν στην μείωση του ιδρώτα σας. Το εκουίζετο περιέχει πυρίτιο (το πυριτικό οξύ βοηθά τα μαλλιά να λάμψουν και να είναι δυνατά, βοηθά τα νύχια να μη ραγίζουν και να μη σπάνε), φλαβονοειδή, μέταλλα, άλατα, οργανικά οξέα και σαπωνίνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *